Program

HJEM >> AKTUELT

Program Dagsseminar


Kristiansand, 10.10.2016


Program for dagsseminar fredag 28.10.2016 på Ansgarskolen

Adr: Fredrik Fransonsvei 4. Hånes, 4635 Kristiansand


Tema:

Hvordan hjelpe fattige tilreisende og fattige i Romania best mulig?


Målgruppe:    Politikere, næringslivsledere, kristenledere, ledere i frivillige organisasjoner, mediene og andre interesserte.


Seminarleder:    Øyvind Slåtta, pastor og misjonskonsulent i Misjonskirken Norge. Medlem av styret i FTN og leder av nyopprettet NGO i Romania: Empowering Marginalized People


09.00    Velkomst: Bjørn Øyvind Fjeld: førstelektor Ansgarskolen, styreleder i FTN.

Orientering om bakgrunnen for seminaret og FTN


09.15    Leif Rasmussen, daglig leder i FTN, og Kari Klingsheim, sosialarbeider i Frelsesarmeen: 

Hva slags hjelp ønsker rom-folket/de fattige tilreisende selv? Erfaringer fra pilotprosjektet og samtaler med de fattiges selvforståelse i spenning mellom trakassering og barmhjertighet. Samtale.


10.00    Kaffe og frukt


10.15    Danut Birau, ordfører i Carbunesti:  Hvordan de lokale myndigheter i Carbunesti tenker at fattige  tilreisende i Norge og fattige i Gorj fylket best kan hjelpes.

Innlegg også av varaordfører i Kristiansand, Jørgen H. Kristiansen.


11.00    Bjørn Stian Hellgren, leder microfinans i Strømmestiftelsen:  Arbeidskompetanse og mikrofinansstøtte for marginaliserte mennesker – utfordringer og muligheter.  Samtale.


11.45    Ole Hortemo, Politistasjonssjef i Kristiansand: Hva vet vi om eventuell kriminalitet og spørsmålet om transparency and non-corruptive attitudes i hjelpearbeidet for fattige tilreisende? Samtale


12.15    Lunsj. Kjøpes i skolens kantine


13.00    Roy Gundersen, næringslivsleder, partner i Mosvold & Co. og Leif Rasmussen, daglig leder i FTN: Hvordan tenke næringsutvikling i Carbunesti og omegn slik at det skapes arbeidsplasser for fattige mennesker? Samtale.


13.30    Knut Haugsvær, major, ansvarlig for Frelsesarmeens Norway og EEA Grants prosjekt i Romania: Erfaringer med hjelp til fattige/marginaliserte mennesker i Norge og Romania. Samtale


14.15    Panelsamtale ledet av Jørgen H. Kristiansen, varaordfører i Kristiansand:

Hva har vi lært og hva skal vi prioritere?

Deltakere: Aktuelle innledere og styremedlemmer i FTN.


15.00     Slutthilsen ved Harald Furre, ordfører i Kristiansand

Email: post@fratiggerkopp.no